NP Šumava Bavorský les

Přijměte pozvání na nezapomenutelný letní či zimní pobyt do NP Šumava / Bavorský les, do obce Haidmühle

 

Cena od 2 nocí: 2 662 Kč/noc/4 osoby

Cena na celý týden: 13 310 Kč/ 7 nocí (AKCE 5+2)/ 4 osoby

 

 

Haidmühle

Horská obec Haidmühle s nadmořskou výškou 850-900 m2 se nachází hned za hranicemi v pohraničním trojúhelníku Bavorska, Čech a Rakouska, přímo v srdci Bavorského lesa v půvabné horské a lesní krajině. Nedaleko pramení a obcí protéká říčka Kalten Moldau, na českém území známá jako Studená Vltava. Obec rámuje 1332 metrů vysoký Hochstein a 1167 metrů vysoký Haidel s rozhlednou. Odtud je nádherný výhled na působivý přírodní ráj. Nad Haidmühle se tyčí nejmohutnější Šumavsko-Bavorsko lesní masiv - Hochstein (1332 m.n.m.), Třístoličník (1311 m.n.m.), Trojmezí (1321 m.n.m.) a Plechý (1378 m.n.m.).

Zde, pod „zelenou střechou Evropy“, můžete stále ještě najít něco z nedotčené přírody šumavských hvozdů z minulých dob, jak je známe z románů Karla Klostermanna. Haidmühle odráží klid a útulnost venkovského života, který poznáte podle skutečného pocitu domova a tradic. Je to ideální místo nejen pro aktivní dovolenkáře, ale také pro rodiny a seniory, kteří ocení bavorskou pohodu.

Obec Haidmühle byla v roce 2015 oceněna jako „První vzorová obec na evropském zeleném pásu“, v roce 2017 jako „Desetiletí biodiverzity OSN“ a v roce 2018 jako první „Obec Natura 2000“ v Dolním Bavorsku.

V obci se nachází obchod, řeznictví, kavárna a restaurace. Několik metrů od Haidmühle je hraniční přechod do Nového Údolí a Stožce, který je otevřený pro pěší a cyklisty. Z Nového údolí je vynikající možnost využít vlakové spoje ( i s kolem) do ČR - směr Lipno, Č. Budějovice (cca od 6 do 18 hodin, v každou hodinu tam a zpět). Také je zde bývalý železniční hraniční přechod Stožec–Haidmühle. Dnes je část této trasy v provozu jen jako součást muzejní železnice Pošumavská jižní dráha. Nejbližší silniční hraniční přechod je Strážný (Phillippsreut).

 

Letí aktivity

Pěší turistika je v obci Haidmühle v sezóně po celý rok. 

V létě je pro vaše potěšení z pěší turistiky k dispozici více než 30 km turistických stezek. Široká údolí, barevné lesy, kvetoucí horské louky...objevte naši nekonečnou síť cyklostezek na závodním kole, horském kole nebo pohodlně na elektrokole. Elektrokola si můžete zapůjčit v obci. Tipy na turistické trasy, cyklotrasy a mapy jsou k dispozici v turistickém informačním centru v Haidmühle nebo online na www.bayernbike.de. V létě je zde možnost koupání v přírodním jezeře, či se procházet bosýma nohama po Kneippově jezírku. Konají se zde i hudební festivaly.

 

Zimní aktivity

Ve fantastické zimní krajině na vás čeká 67,5 km perfektně upravených tratí, z toho 6,5 km bruslařských. Spolu s obcemi hraničního trojúhelníku na vás čeká více než 200 km běžeckých tratí. Malá sjezdovka v místě, 6 km Třístoličník 16 km Mitterdorf 8 sjezdovek a 25 km Rakouský Hochficht. Svištěte na lyžích nebo snowboardu a těšte se na čistou zimní zábavu! Od začátečníků až po pokročilé lyžaře - každý si zde najde to své.

 

Ubytování

Apartmán Hochstein se nachází ve 3. patře bývalého hotelu. Před hotelem je parkoviště. K vybavení hotelu patří: výtah, prádelna (v prvním patře, kde je pračka a sušička za poplatek), vedle je kolárna a lyžárna. Apartmán je o velikosti 39 m2 + lodžie. Apartmán se skládám z velkého pokoje s kuchyňkou a 4 místy na spaní (manželská postel a rozkládací gauč), koupelna se sprchou a WC, chodba a balkon s posezením. V kuchyni je k dispozici běžné vybavení (lednice, rychlovarná konvice, elektrický vařič, nádobí apod.). V pokoji je televize. Ručníky a ložní vybavení samozřejmostí. Objekt je nekuřácký. V případě zájmu klienta a garážovéí stání příplatek 175 Kč/auto/noc.

 

Zajímavé odkazy:

https://www.haidelcam.de/

https://haidmuehle.eu/

https://haidmuehle.eu/erlebnisse/

https://haidmuehle.eu/kneipp/

https://haidmuehle.eu/webcams-im-dreilaendereck/

 

Nezapomeňte – i do Německa je třeba si udělat cestovní připojištění na cesty do zahraničí - možno v naší CK od 40 Kč/den včetně storna.

 

 

 

 


 

Rezervovat